Et flagg til Bes(v)nær…

Publisert den

I dag er vi inne i pride dagene som markeres på mange forskjellige måter verden rundt. I Norge marsjerer politiet stolte og smilende i paradene, andre steder i verden er regnbueflagget forbudt, og politiet brukes for å undertrykke enhver form for markering. Kontrastene er store.

Personlig har jeg aldri deltatt i en prideparade, og ikke alt som foregår der synes jeg er like festlig. Jeg ville allikevel ikke hatt noen motforestillinger mot å delta.

Mange miljøer mobiliserer mot pride arrangementer verden over. Høyreekstreme arrangerer mot-marsjer, og kjøre anti-homo propaganda på nettet. I Russland ble en anti homo propaganda lov vedtatt enstemmig i Dumaen og signert av president Putin i 2013. Vi ser åpen anti LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) politikk bli ført i flere tidligere østblokkland med hatretorikk. Alle så bildene av daesh krigere som kastet mistenkte homofile bakbundet fra tak, bejublet ikke bare av deres tilhengere, men også i andre muslimske land.

På nettet kan mane lese ekstreme kommentarer, gitt med fullt navn og bilde mot personer som står frem innenfor LHBT miljøet. Dette gjelder ikke bare her. Enten saken gjelder ulv, veibygging, ja i prinsippet uansett tema så ser man at alle sperrer er borte på nett.

Spesielt rammer dette offentlige personer. Unge Høyre politiker Daniel Skjevik-Aasberg har fått føle dette på kroppen. Meldinger som: «Syndere som dere vil brenne i helvete. Dere er ikke velkommen». Han deltar her selv i en video fra #tenkdegom kampanjen.  Ville du sagt høyt det du skriver på nett?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=lAHCVsuZ9tM

Jeg er så heldig at jeg får jobbe som reiseleder, guide og foredragsholder for Hvite Busser. Jeg er godkjent guide i museet på Sachsenhausen, den tidligere konsentrasjonsleiren (KZ) utenfor Berlin.

KZ Sachsenhausen som ble bygget i 1936, ble et fryktet sted for homofile og transpersoner fra Berlin. De ble trakassert på det groveste og fikk de verste oppgavene i leirene.

Selvmordsraten blant homofile fanger var over 10 ganger høyere enn andre fanger. Mange selvmord skjedde enten ved god hjelp av SS eller at fangene rett og slett ikke orket mer av behandlingen de ble utsatt for. Tall viser at ca 1200 homofile ble sendt til KZ Sachsenhausen.

Sommeren 1942 arrangerte SS en egen drapsaksjon mot homoseksuelle som var en del av Strafkompanie (straffekompaniet) i Klinkerwerke (murfabrikken). Mer en 100 ble drept mellom juni og september alene. SS arrangerte ulykker, skjøt fanger under «fluktforsøk» eller drev de i døden gjennom arbeid  eller mishandling.

I rangorden var jøder og sigøynere (Roma & Sinti) nederst som undermennesker. Rett over dem stod homofile (Seksualverbrecher). Homofili var forbudt ved tysk lov av 1871 og ble ratifisert gjennom egne nazilover, og de ble da kategorisert som seksualforbrytere. Den rosa trekanten ble symbolet på dette. Andre kategorier seksualforbrytere kunne også bære denne, men det varierte fra leir til leir, og den som var ansvarlig for registreringen av fangene. Homofile bar alltid den rosa trekanten.

Lesbiske ble kategorisert under (Asoziale) såkalt asosiale. Kategorien asosial var en samlekategori som ble brukt på mennesker som stod utenfor på samfunnet slik som alkoholikere, uteliggere, arbeidsløse og prostituerte. De fleste sigøynere fikk også den sorte trekanten

I dag ser vi at en rekke land har strenge straffer for homofili, flere land dødsstraff. Den lille oljenasjonen Brunei er en av siste som april i år innførte Sharia lov. Utroskap og homofili straffes med steining til døde.

Nynazistene i Sverige og Norge fronter paroler som: «Knus homolobbyen». De mener som nazistene at homofili er en perversjon som må bekjempes. Samtidig ser vi religiøse organisasjoner som mener at homofili kan helbredes, kureres eller fjernes med «reformering» (les konsentrasjonsleire) i f.eks Tsjetenia, eller utryddes gjennom lange fengselsstraffer eller dødsstraff.

Nynazistene har blitt smarte. Holocaustfornektelsen er i stor grad skjøvet til siden og i bakgrunnen. Bekjempelsen av homolobbyen er den nye store kampen. Grunnen til at dette er smart er at ved å angripe LHBT miljøet, så får de gehør blant folk på tvers av religion, politikk og etnisitet som de ikke når med vanlig nynazist-retorikk.

Hvem står så bak homolobbyen? Ifølge den Nordiske Motstandsbevegelsen (Sitat hjemmsiden): Homolobbyens bakmenn – mektige sionister, finansmenn og bankeide aviser (Sitat slutt).

Så hvorfor engasjerer jeg meg i dette?

Martin Niemöller, som selv hadde klare antisemittiske holdninger som han uttalte bla i prekener, satt fengslet i KZ Sachsenhausen fra 1938-41, og KZ Dachau fra 1941-45 skrev det berømte diktet «Likegyldighet». Flere versjoner ble laget etter krigen, bla e n hvor jødene nevnes.

Først tok de kommunistene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke kommunist.
Så tok de sosialdemokratene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke sosialdemokrat.
Deretter tok de fagforeningsfolkene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke fagforeningsmann.
Til slutt tok de meg. Men da var det ingen igjen til å bry seg.
Dette handler om EN ting. Dersom vi som mennesker ikke bryr oss om at noen grupper blir singlet ut og forfulgt, enten det er i Norge eller i verden ellers, så viser historien at før eller senere kommer de for oss også. Minoriteter og utsatte grupper skal også ha særskilt beskyttelse slik at de kan ivareta sin egen gruppe.
De første nazistene tok, var politiske fanger, jøder og homofile. Lette mål da de fleste var kartlagt og kjent lenge før valgseieren i 1933.
Det handler også om grunnleggende menneskerettigheter, hvor ingen skal dømmes for hvem de elsker eller vil leve sitt liv sammen med så lenge det er innenfor norsk lov.
Jeg er lei av å lese drittkommentarer på Facebook. Når vår Statsminister må stenge ned kommentarfeltet sitt pga hatmeldinger, eller når Høyre nå nylig ønsket muslimer Eid Mubarak, en høflig hilsen for avsluttet Ramadan, og nettet kokte over av hat i dagevis. Da vil jeg påstå at vi har et ekstremt demokratisk problem!
I forbindelse med pride markeringene, så har jeg sett facebookvenner (USA og Norge) som har postet eller re-postet grove anti-pride meldinger. Karakteriseres det som hat-språk, melder jeg det. Uansett så er vennelisten min redusert med en del personer de siste to ukene. Jeg blokkerer alle som fremmer sånne synspunkter. Nok nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.