Team Rubicon Norge

Endelig!

Endelig er Facebooksiden til Team Rubicon Norge opprettet.

Vi startet organisasjonen i februar 2017. Året i år vil bli benyttet til å bygge organisasjonen med ledelse, frivillige og det støtteapparatet vi trenger her i Norge. Den spede norske starten skjedde under operasjon Seabird på Fillipinene i 2013. Da samarbeidet nordmenn fra Making Change med Team Rubicon. Ideen om å starte en norsk versjon startet der. Den amerikanske organisasjonen har utviklet seg i årene etter, og land som england og Australia har startet egne organsiasjoner.

Team Rubicon Norge er registrert som frivillig organisasjon i Brønnøysundregisteret. Et midlertidig styre er satt, og vi jobber nå med å få på plass grunnelementene.

Jeg ble fysisk skadet under tjeneste for Forsvaret i Afghanistan i 2005. I 2012 fikk jeg diagnosen alvorlig PTSD. I alle mine papirer står det manglende restarbeidsevne, og ingen eller liten utsikt til bedring. Det har jeg fullt og fast trodd på frem til 2015 hvor jeg fikk nok. Langvarig depresjon, aggresjon og frustrasjon hadde ført meg til et sted jeg ikke kunne være. Jeg var ikke suicidal, men all livslyst var borte.

Et lengre opphold på psykiatrisk sykehus, og en ny terapeut var det som startet å snu situasjonen. Allikevel hadde jeg ingen tro på meg selv, og feilet i tilnærmelser til arbeidslivet.

I august 2016 fikk jeg kontakt med en gruppe som ønsket å sette opp Team Rubicon Norge. Team Rubicon trengte IA (International Applicants)  til et oppdrag i USA. Jeg måtte gå noen små runder med meg selv, men jeg ble raskt  overbevist om at dette måtte jeg ikke la gå fra meg, eller backe ut av som hadde blitt standarden de siste årene.

Den 12 september var jeg på vei til New Orleans som en Gråskjorte (Greyshirt), navnet som Team Rubicon bruker på sine frivillige. Oppdraget var nødhjelp etter ekstrem flom i Baton Rouge.

Mottaket var fantastisk! Man følte seg som en av gjengen fra første stund. United hadde rotet med bagasjen min, så første dagen ble arbeidet utført med sivile klær. Min første Gråskjorte ble utdelt. Jeg ble Frank II, da det allerede var en annen Frank på oppdraget.

Jeg skal ikke gå i detalj på alt arbeidet, men det var mye utrensking av flomskadde hus. Møkkete, vått og illeluktende arbeid i ekstrem varme til tider. På nesten alle stedene traff vi på de som eide hjemmene, og hadde fått de ødelagt av flommen. De kunne ikke takke oss nok for det vi gjorde. Det var gråt, klemmer, mat og gode samtaler.

Den følelsen jeg satt igjen med etter dagene, og ikke minst etter oppdraget er ubetalelig! Mestring, følelsen av å virkelig å ha gjort en forskjell, stolthet og ydmykhet for at jeg fikk lov til å delta.

Det som er aller viktigst her, er at det var dette som snudde livet mitt. Fra å være depressiv og egentlig ha gitt opp å kunne gjøre noe mer i livet, fikk jeg tilbake mye livslyst, og troen på at jeg kan klare mange ting.

Dette ern en følelse jeg unner mange å oppleve. Nå i sommer kommer vi til å starte med å rekruttere flere Gråskjorter. I Norge er det mange veteraner som kan dra nytte av Team Rubicon. Som vi sier: Katastrofer er vår virksomhet. Veteraner er vår lidenskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.